Caută
  • Dan Valentin VASILE

7 Idei de Flori Curgatoare


Fie ca vorbim de flori de primavara de balcon, terasa sau flori de gradina, florile curgatoare sunt cele ce adauga intotdeauna acel sentiment de maretie si grandoare, alaturi de sentimentul de bucurie vie ce o traim de fiecare data cand privim astfel de aranjamente florale.

Ne-am gandit ca ar fi bine sa va aratam cateva alternative pe care le puteti avea in alegerea florilor curgatoare, mai ales pentru cei mai putin cunoscatori in florile noastre.

Flori curgatoare - PETUNII

imagine vernonplants.com

Petunii, reginele gradinilor. In straturi, in ghivece, containere, jardiniere, oricum sunt superbe. Nu necesita multa ingrijire. udate regulat, curatate de florile moarte pentru a reinflori, fertilizator la nevoie. Va vor bucura ochii si sufletul o foarte lunga perioada de timp

Flori curgatoare - VERBENA

Verbena, este o planta rezistenta la "seceta", asa ca va fi simplu sa aveti grija de ea, mai ales daca ploua. Oricum, asezati-o in cel mai luminos loc de pe terasa sau gradina, fiind o mare iubitoare de soare. Aceasta planta curgatoarea va inflori din mijlocul primavarii pana toamna. Nu necesita cunostinte deosebite de ingrijire.

Flori curgatoare - SUTERA

imagine provenwinners.com

Sutera, o planta exceptional de frumoasa si pretabila pentru aranjamente florale in containere sau ghivece agatatoare. Ii place sa aiba lumina multa, de preferat sa aiba si umbra o parte din zi, trebuie udata mult, ca orice planta care produce flori foarte multe. Infloreste din Mai-Iunie pana tarziu spre toamna. In rest, nu ridica pretentii. Aveti grija de ea prin udare, curatare periodica a florilor uscate si la micile boli ce pot aparea.

Flori curgatoare - LOBELIA

imagine gardenworldimage.com

Lobelia, este planta care creste practic oriunde. Loc umbros, soare, combinat, oricum. Trebuie totusi sa aveti grija de ea prin udari regulate si fertilizatori. Florile uscate trebuie indepartate pentru ca planta sa-si pastreze aspectul frumos si sa infloreasca in permanenta. In fotografie este prezentata intr-o combinatia superba de mai multe flori curgatoare.

Flori curgatoare - CALIBRACHOA

Calibrachoa este o petunie in miniatura, datorita florilor sale mult mai mici. Florile sale sunt minunate, sute pentru o singura planta. Ca si petunia, iubeste soarele si apa, inflorind exceptional ingrijita corespunzator. In zilele toride ar avea nevoie de putina umbra pentru a nu se decolora. Cand se alungeste prea mult, poate fi taiata si va inflori si ramifica si mai mult.

Flori curgatoare - "TIROLEZE"

imagine verberckt.com

Muscatele "tiroleze" sunt reginele balcoanelor si a celori mai lenesi :). Au nevoie de apa putina si nu foarte multa bataie de cap. Stelutele florilor va vor bucura ochii cat si ai vecinilor. Nemaipomenite pentru terase de restaurante, baruri, acolo unde angajatii mai uita sa ude florile :)

Flori curgatoare - MUSCATE tip Calliope

imagine vernonplants.com

Muscata "tip" Calliope, este senzationala. Desprinsa din filme, ingrijita corespunzator poate sa va infloreasca in mod exceptional si sa va surprinda cu dimensiunile florilor sale. Greutatea acestora le va trage in jos si vor atarna minunat. O floare ce iubeste soarele dar si umbra, deopotriva. Aveti grija la calitatea solului si mai ales la ingrasamintele necesare. o asemenea floare necesita efort totusi...

Speram ca am reusit sa surprindem putin din universul exceptional al florilor curgatoare si ca v-am inspirat in alegerile voastre. Va asteptam cu drag la noi la Sera de flori Sibiu si totodata pentru livrari la domiciliu in Bucuresti si Sibiu.

Cu drag,

Echipa Sera de Flori Sibiu

#Sutera #Lobelia

23.485 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate