Caută
  • Dan Valentin VASILE

Fuchsia, frumusete si veselie deopotriva...


Cum ai putea descrie frumusetea acestei flori Fuchsia? Este total insuficient doar floare perena cu un aspect exotic! Culorile iti taie respiratia si imediat te intrebi daca este aievea sau nu. Incredibilele nuante fac ca Fuchsia sa fie din ce in ce mai apreciata de iubitorii de flori curgatoare si nu numai.

Aceasta plantuta ne-a facut surpriza acestei primaveri oferindu-ne aceasta floare minunata. Noi v-o oferim sa o admirati aici...direct din sera noastra din Sibiu.

Fuchsia-dark-red

Fuchsia este fascinanta mai ales datorita florilor sale sub forma de mici “lanterne”, atarnand in culori de magenta, roz, alb sau mov, fiind foarte populara in ghivece agatatoare, inflorind din primavara pana tarziu in toamna.

Fuchsia este o planta perena, iubind solul bine drenat, fiind nevoie sa fie protejata de caldura excesiva in cazul in care se creste in locuri cu veri toride (nu-i plac temperaturi peste 30 g C prelungite). Nu-i place umiditatea sau lipsa de apa si nici caldura, insa nu este o planta dificil de crescut, fiind relativ usor de intretinut si mai ales nu sufera de daunatori sau boli complicate. Creste si se dezvolta bine atat la umbra cat si la soare dar si in penumbra.

Intrebati producatorul ce fel de ingrasaminte a adaugat. Are nevoie de acestea la fiecare doua saptamani pentru o inflorire puternica.

Cum sa ingrijesti Fuchsia iarna…

Imagine: hendriksyoungplants.com

fuchsia-floare-curgatoare

Multe persoane fac greseala sa incerce sa faca Fuchsia sa infloreasca si iarna. Ei bine acest lucru va face ca planta sa se inbolnaveasca si sa moara intr-un final.

Dupa trecerea sezonului, inainte de inghet, aduceti planta in casa si tratati-o de eventuali daunatori pe care i-ar putea avea. Opriti dupa acest moment udatul.

Fuchsia trebuie depozitata peste iarna intr-un loc umbros, fara sa inghete, undeva 5-7 grade C, cel mai bine fiind in pivnite. Plantele vor capata un aspect de planta moarta, uscata, insa nu va speriati.

Aduceti planta cam prin luna Februarie intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui si curati-o de toate ramurele moarte prin taiere la jumatate. Nu va fie frica pentru ca astfel se va ramifica si mai mult si va deveni si mai bogata. Isi va recapata incet, incet vlastarii si culoare ii va reveni :) Nu uitati sa o udati normal!

fuchsia

Aclimatizati-o treptat si va veti bucura de cel putin inca un an de aceasta planta exceptional de frumoasa.

Cu drag,

Echipa Sera de flori SIBIU

#FloriCurgatoare #Florideprimavara #Fuchsia #Sfaturiingrijire #FlorideVara

768 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate