Caută
  • Dan Valentin VASILE

Cel mai "Sexy" ghiveci!


ghiveci-flori-urias

Trebuie sa recunoastem ca denumirea articolului, flori in ghiveci "Sexy", ne pare una din cele mai caraghioase care exista, insa am gasit acest "interes" in multe articole cu aceasta denumire in blogurile straine de mare impact la public. Totodata, pe masura ce am scris, am realizat ca ne-am amuzat din ce in ce mai mult si mai ales ne-a placut, cumva aranjamentele in ghiveci realizate special pentru acest articol potrivindu-se exact cu denumirea.

Am creat aranjamente de flori in ghiveci extrem de voluptoase, frumoase si cu adevarat sexy si fara a incerca sa fim misogini, de o frumusete deosebita si demna de apreciat pentru orice privitor.

Practic am cautat sa creem cel mai mare ghiveci cu flori, cu cele mai frumoase flori in cel mai mic buget posibil pentru un ghiveci cu flori urias.

Am reusit? Voi sa ne spuneti!!

Ce aveti nevoie pentru acest ghiveci?

Nimic mai simplu! Cautati cel mai mare si mai ieftin ghiveci posibil.

Pentru noi nici nu a fost complicat. Piata este plina de ele si in ciuda aparentelor aceastea sunt chiar ieftine.

Dat fiind marimea deosebita, nu prea trebuie sa va faceti probleme de prea multe calitati, pentru ca odata amenajat, ghiveciul nostru nu mai poate fi mutat decat cu mare greutate, poate chiar imposibil. Asa ca aveti mare atentie la locul unde il realizati ca nu cumva sa chemati cativa vecini sa-l mute :).

Drept urmare, pentru ghiveciul nostru, am luat un mare recipient dintr-un material pvc-cauciuc, la un pret de numai 17 ron (tva inclus), dintr-un supermarket, mai degraba potrivit pentru a spala rufe la rau :), cu un volum urias - 100l

Asa cum am aratat in multe articole scrise de noi, trebuie neaparat sa gauriti fundul acestui ghiveci, pentru a lasa apa sa curga liber si sa asiguram un drenaj corespunzator. Altfel riscati ca radacinile si implicit florile sa mucegaiasca in ghiveci si sa pierdeti spectacolul floral pentru care va pregatiti.

Asa ca folositi cu incredere o masina de gaurit si un burghiu! :) si dati cateva gauri in ghiveci.

ghiveci-flori-urias

Ca sa reduceti costurile acestui ghiveci, cautati pietris de rau, cel care se gaseste cam peste tot, astfel incat sa facilitam drenarea apei de pe fundul acestui ghiveci, puneti un strat generos, pentru ca nu vom pune multe flori. Nu uitati ca ne intereseaza un ghiveci cu flori, frumos si foarte ieftin, care sa ne infrumuseteze toate zilele.

Peste pietris cautati sa puneti pamant negru, de calitate, din cele care gasiti in paduri. Recomandam acest lucru pentru a reduce costurile. Cei care detin un buget generos, sa adauge turba de calitate, de la profesionisti, insa dat fiind marimea acestui ghiveci, aveti nevoie de cel putin 40-70 l de turba suplimentara. Astfel, peste pietris (cam 10% din ghiveci), adaugati pamant natural de calitate (cam 40%-60% din ghiveci), restul de 20%-30% adaugati turba de calitate pretabila pentru floarea plantata.

NU UITATI! amestecati pamantul si turba cu ingrasamant cu eliberare controlata, cel pe care il gasiti la producatorii profesionisti, astfel incat sa asigure toti nutrientii necesari dezvoltarii armonioase ai plantei si a florilor.

ghiveci-flori-urias

Dupa toate acestea, transplantati 2-3 flori din ghiveci mare, bine dezvoltate, asa cum va doriti. Noi am ales in cazul nostru Lobelia si Verbena, flori in ghiveci ce costa doar 17 ron pentru ghiveci mare de 19cm diametrul.

Udati din abundenta!!

ghiveci-flori-urias

Pentru noi arata specataculos! Speram ca si pentru voi!

Acest tip de aranjament in ghiveci poate aduce stralucire oricarei terase, peluze, gradini, la preturi, consideram noi, foarte mici, comparativ cu alte solutii mult mai scumpe.

Nu in ultimul rand, reamintim tuturor iubitorilor de flori importanta tratamenteleor preventive a florilor in ghiveci si nu numai.

NU asteptati ca plantele sa dea simtome de boala. Atunci cand acestea apar, insanatosirea florilor este mult mai grea si mult mai costisitoare, iar in plus pierdeti timp pretios din timpul de admirare a acestora.

Cele mai simple solutii sunt la indemana Dumneavoastra. Folositi farmaciile fitosanitare (ATENTIE nu produsele din supermarketuri), pentru a face tratamente preventive pentru ciuperci (fungicide) si pentru insecte (insecticide).

Pentru neclaritati va rugam sa ne scrieti si vom incerca sa va ajutam cat mai mult posibil.

Cu drag,

Sera de Flori SIBIU

#Sfaturiingrijire

1.637 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate