Caută
  • Dan Valentin VASILE

Top 5 Flori de Toamna


Imediat ce trece vara, cand gradina si balconul incepe sa-si schimbe nuanta si culorile incep sa paleasca, florile de toamna incep sa fie cautate iar iubitorii de flori cauta solutiile cele mai bune pentru a mentine culorile vii pana tarziu in toamna. Astfel ne-am gandit sa facem un Top 5 de cele mai cautate flori de toamna din Romania, fara a avea pretentia de a concluziona ca ar fi complet sau perfect.

Aster

Aster-flori-de-toamna

Sau asa numitele “Stelute” de toamna, frumoasele flori de toamna de culoare albastra. Asterul este o floare perena, care aduce incantare in gradina si balcoane. Pot fi plantate si crescute in grupuri, in ghivece, sau ca frontiera la alei sau garduri. Asterul este o floare de toamna de diverse inaltimi, functie de tipul pe care il alegeti, inflorind de la sfarsitul verii pana tarziu in toamna. Multa lume confunda Asterul cu crizantemele, cautand "crizantemele albastre".

Trandafiri

Fotografie: minimalisti.com

Trandafirii cred ca nu au nevoie de nici un fel de descriere. Ca si flori de toamna i-am ales pentru ca alaturi de crizanteme, sunt cele mai cautate flori de sezon. Diferenta este ca trandafirii infloresc din primavara pana tarziu in toamna, atat timp cat sunt crescuti si ingrijiti corespunzator. Alegeti corect tipul de trandafir pentru gradina Dumneavoastra, tinand cont de umiditatea pe care o aveti, zona (campie, munte, etc), de solul din gradina, de timpul pe care doriti sa-l alocati, inaltime, etc. Nu uitati ca trandafirul, fiecare specie in parte, are fiecare personalitatea lui si se comporta diferit.

Crizanteme rotunde

Crizanteme-flori-de-toamna

Crizantema supranumita “Regina” intre flori de toamna, acestea fiind cu siguranta cele mai cautate flori din tara noastra, imediat cand toamna incepe sa se apropie.

Pot fi asezate in straturi, formand adevarate covoare de flori, sau ca si delimitare pentru aleile gradinilor. O crizantema bine ingrijita, poate fi ea insasi un punct de atractie in gradina de toamna, mai ales dupa 2-3 ani de la plantare, cand dimensiunea creste.

Ca si flori de toamna, crizantemele rotunde pot lua locul in jardiniere pentru florile de vara, imediat cand acestea incep sa se usuce, sau pot completa spatiile lipsa dintre acestea.

Mai mult, crizantemele rotunde poti fi asezate in ghivece mai mari si chiar tinute in casa, rezistand pana la cateva saptamani in conditii de iluminare slaba.

Pentru mai multe detalii legate de tipurile de crizanteme, care sunt extrem de multe, noi am realizat un articol anterior, destul de detaliat, cu imagini spectaculoase. Va recomandam sa cititi AICI, “Cele mai frumoase flori de crizanteme” si nu in ultimul rand sa ne vizitati la noi la ferma pentru cele mai frumoase flori de toamna.

Dalia