Caută
  • Dan Valentin VASILE

Flori de Apartament - usor de ingrijit! Sfaturi, poze si denumiri!


Ne-am propus prin prezentul articol sa va prezentam cele mai populare flori de apartament si totodata sfaturi de baza de ingrijire a acestora. Specificam din capul locului ca nu am facut referire la plante de apartament (practic am scris doar de plante ce produc flori abundente) si nici nu am facut referire la flori de apartament pretabile pentru balcoane. Pentru toate acestea am alocat articole diferite, tocmai pentru a putea fi mai exacti si mai concludenti in descrierile si enumerarile noastre.

"Clasicul" si "Eleganta" este mereu pe primul loc

Am inceput aceasta descriere si enumerare a florilor de apartament cu cele mai clasice, insa si cele mai populare si vandute flori de apartament. Nu in ultimul rand, printre cele mai scumpe dintre ele, insa si cele ce au o durata de viata foarte mare daca sunt ingrijite corespunzator.

Orhidee - din categoria flori de apartament exotice

orhidee-flori-apartament

O planta adusa tocmai din curtile marilor imparati din Asia, o poezie de culori si frumusete intr-un ghiveci...O floare de apartament perfecta, putin mai scumpa, dar care va va desfata toate simturile in cel mai elegant si pur stil posibil.

Sfaturi de ingrijire: am publicat un ghid complet de ingrijire orhidee si va rugam sa accesati AICI in cazul in care doriti toate detaliile.

Trandafir pitic

trandafiri-flori-apartament

Trandafirul pitic prinde din ce in ce mai bine, in ultima vreme, ca si floare de apartament in Romania. Nici nu este foarte complicat sa intelegi motivele. In primul rand atat de ravnitii trandafiri taiati pe care ii oferim in buchete, se ofilesc extrem de repede si suntem frustrati de fiecare data de cat de efemera este frumusetea acestora. Astfel ca inerent au fost "inventati" acesti trandafiri pitici, mai ales pentru cei ce nu detin o gradina si care vor sa se bucure de frumusetea lor pe o perioda cat mai mare. Ei bine, fac parte din clasa trandafirilor chinezesti, care au fost modificati genetic, astfel incat sa reziste foarte bine in ghivece mici si in apartamentele noastre.

Sfaturi de ingrijire: Nu sunt foarte multe de spus legat de ingrijirea acestei flori minunate. Producatorii respectabili vor adauga suficient ingrasamant pentru cateva luni. Insa trebuie neaparat sa ajutati planta ulterior. Totodata ar fi minunat daca ati transplanta floarea intr-un ghiveci mai mare decat cel in care l-ati primit sau cumparat. Astfel va avea mai mult loc sa se dezvolte. Atentie la micii daunatori ce se pot dezvolta in case (gen musculite sau afide), din cauza neaerarii suficiente si umiditatii excesive. Nu udati nici o floare de apartament direct pe frunze (cum de altfel nu prea se recomanda la nici o alta) si nu lasati sa fie solul imbibat de apa si neaparat folositi ghivece care sa aiba gaurele de scurgere pentru apa.

Atrage bucurie cu flori de apartament cu culori fascinante

In general cand primavara incepe sa-si faca simtita prezenta, cam uitam de hainele groase, de peretii apartamentului si dam fuga in parcuri, gradini si terase. Stam cat mai mult in aer liber si ne bucuram de natura inconjuratoare. Imediat cand toamna isi face prezenta, ne intoarcem infrigurati in peretii apartamentelor si realizam ca avem nevoie de culoare. Nu intamplator cele mai vesele, usor de ingrijit si ieftine flori de apartament sunt in sezonul rece.

Cyclamen

cyclamen-flori-apartament