Caută
  • Dan Valentin VASILE

Aranjamente florale de gradina

Actualizată în: 21 Nov. 2020


Incepand cu anul 2016 am introdus in sortimentatia noastra un numar crescut de aranjamente florale de gradina si promitem ca in 2017 numarul acestora va creste extrem de mult, dat fiind succesul de care ne-am bucurat in acest an.

Recunoastem ca initial am privit cu scepticism acest demers, insa am avut o supriza placuta. Se pare ca noi romanii devenim an de an mai sofisticati si mai pretentiosi, ceea ce ne bucura.

Experientele trecute ne-au aratat ca cererea se reduce in cea mai mare proportie la flori de baza, simple si relativ ieftine, in combinatii foarte clasice.

Ei bine, am indrazinit si am avut bucuria sa avem cateva sute de clienti de aranjamente florale de gradina mai deosebite, mai complicate ca design, cat si ca plante si am fost surprinsi de rezultatul obtinut. Practic am vandut tot stocul de aceste plante in primele saptamani de vanzare.

In randurile ce urmeaza incercam sa va ghidam putin in solutiile pe care le aveti la indemana in a realiza aranjamente florale de gradina spectaculoase, fara a apela la designeri specializati in amenajarea gradinilor, mai ales ca in cele mai multe cazuri acest lucru inseamna modificarea intregii structuri a gradinilor, bugete peste posibilitati sau costuri de mentenanta ascunse si prea mari.

Aranjamente florale de gradina – In strat

aranjamente-florale-strat

Probabil cele mai la indemana aranjamente florale de gradina sunt cele in strat, adica acele aranjamente florale care se realizeaza direct in pamant. Din pacate acest sistem este si cel mai greu de realizat si mentinut pentru iubitorii de flori neinitiati, incepatori si chiar avansati.

Acestea pot fi extrem de spectaculoase si pot marca sau masca alei, garduri, etc si alegand florile corect puteti obtine un aspect luminos si plin de flori tot timpul anului.

Nu dorim sa intervenim pe imaginatia Dumneavoastra, asa cum nici gustul nu poate fi acelasi de la persoana la persoana. Totusi dorim sa va dam cateva indicatii de baza:

1 - Tineti cont de umiditatea de care au nevoie plantele. Nu asezati plante cu cerinte de apa crescute, langa plante cu cerinte de apa reduse.

2 - Tineti cont de nevoia de lumina a plantelor si pozitia unde le plantati. Unele plante au nevoie de multa lumina iar altele pot creste in umbra caselor, gardurilor sau pomilor.

3 - Tineti cont de inaltimea de crestere a plantelor. Unele plante cresc inalte si altele nu. Plantate din apropiere se pot sufoca unele pe altele.

4 - Tineti cont de perioada de crestere si inflorire. Ideal ar fi sa plantati plantele in cascada, astfel incat odata ce o floare se ofileste, o alta de alt tip sa ii ia locul. Astfel puteti obtine aranjamente florale de gradina spectaculoase de primavara pana toamna tarziu.

5 - Tineti cont de durata de inflorescente a florilor. Astfel o muscata va inflori din primavara pana in toamna tarziu, o petunie pana in vara sau o narcisa doar 4-6 saptamani in primavara… Mai tineti cont si de durata de viata a plantelor. Unele sunt anuale, altele perene si altele sunt bulboase si au diverse nevoi.

6 - Legat de culori – nu dorim sa dam sfaturi. Credem ca este pur si simplu o chestiune de alegere personala. Unii oameni doresc culori complementare, altii stridente, altii terne… asa ca lasati-va imaginatia sa zburde.

In concluzie? Aveti nevoie de cunostinte relativ avansate pentru a creea aranjamente florale de gradina in strat spectaculoase si cu adevarat valoroase ca aspect vizual cat si financiar. Insa va recomandam sa nu va dati batuti.

Vom reveni pe acest subiect si promitem sa va ajutam de fiecare data cand apelati la noi.

Aranjamente florale de gradina – In containere