Caută
  • Dan Valentin VASILE

Aranjamente florale de gradina

Actualizată în: 21 nov. 2020


Incepand cu anul 2016 am introdus in sortimentatia noastra un numar crescut de aranjamente florale de gradina si promitem ca in 2017 numarul acestora va creste extrem de mult, dat fiind succesul de care ne-am bucurat in acest an.

Recunoastem ca initial am privit cu scepticism acest demers, insa am avut o supriza placuta. Se pare ca noi romanii devenim an de an mai sofisticati si mai pretentiosi, ceea ce ne bucura.

Experientele trecute ne-au aratat ca cererea se reduce in cea mai mare proportie la flori de baza, simple si relativ ieftine, in combinatii foarte clasice.

Ei bine, am indrazinit si am avut bucuria sa avem cateva sute de clienti de aranjamente florale de gradina mai deosebite, mai complicate ca design, cat si ca plante si am fost surprinsi de rezultatul obtinut. Practic am vandut tot stocul de aceste plante in primele saptamani de vanzare.

In randurile ce urmeaza incercam sa va ghidam putin in solutiile pe care le aveti la indemana in a realiza aranjamente florale de gradina spectaculoase, fara a apela la designeri specializati in amenajarea gradinilor, mai ales ca in cele mai multe cazuri acest lucru inseamna modificarea intregii structuri a gradinilor, bugete peste posibilitati sau costuri de mentenanta ascunse si prea mari.

Aranjamente florale de gradina – In strat

aranjamente-florale-strat

Probabil cele mai la indemana aranjamente florale de gradina sunt cele in strat, adica acele aranjamente florale care se realizeaza direct in pamant. Din pacate acest sistem este si cel mai greu de realizat si mentinut pentru iubitorii de flori neinitiati, incepatori si chiar avansati.

Acestea pot fi extrem de spectaculoase si pot marca sau masca alei, garduri, etc si alegand florile corect puteti obtine un aspect luminos si plin de flori tot timpul anului.

Nu dorim sa intervenim pe imaginatia Dumneavoastra, asa cum nici gustul nu poate fi acelasi de la persoana la persoana. Totusi dorim sa va dam cateva indicatii de baza:

1 - Tineti cont de umiditatea de care au nevoie plantele. Nu asezati plante cu cerinte de apa crescute, langa plante cu cerinte de apa reduse.

2 - Tineti cont de nevoia de lumina a plantelor si pozitia unde le plantati. Unele plante au nevoie de multa lumina iar altele pot creste in umbra caselor, gardurilor sau pomilor.

3 - Tineti cont de inaltimea de crestere a plantelor. Unele plante cresc inalte si altele nu. Plantate din apropiere se pot sufoca unele pe altele.

4 - Tineti cont de perioada de crestere si inflorire. Ideal ar fi sa plantati plantele in cascada, astfel incat odata ce o floare se ofileste, o alta de alt tip sa ii ia locul. Astfel puteti obtine aranjamente florale de gradina spectaculoase de primavara pana toamna tarziu.

5 - Tineti cont de durata de inflorescente a florilor. Astfel o muscata va inflori din primavara pana in toamna tarziu, o petunie pana in vara sau o narcisa doar 4-6 saptamani in primavara… Mai tineti cont si de durata de viata a plantelor. Unele sunt anuale, altele perene si altele sunt bulboase si au diverse nevoi.

6 - Legat de culori – nu dorim sa dam sfaturi. Credem ca este pur si simplu o chestiune de alegere personala. Unii oameni doresc culori complementare, altii stridente, altii terne… asa ca lasati-va imaginatia sa zburde.

In concluzie? Aveti nevoie de cunostinte relativ avansate pentru a creea aranjamente florale de gradina in strat spectaculoase si cu adevarat valoroase ca aspect vizual cat si financiar. Insa va recomandam sa nu va dati batuti.

Vom reveni pe acest subiect si promitem sa va ajutam de fiecare data cand apelati la noi.

Aranjamente florale de gradina – In containere

Ce spuneti de o gradina, indiferent de marime, doar gazon si gard viu, usor de ingrijit, fara sa va bateti foarte mult capul cu diversele tipuri de plante, inaltimi, umiditati, lumina, etc? Insa in acelasi timp plina de culoare si spectaculozitate.

Ei bine, aranjamente florale de gradina in containere reprezinta solutia perfecta.

Practic cumparati direct de la producatori solutia gata definita pentru nevoile Dumneavoastra, gata aranjata si doar trebuie sa o transportati sau transplatantati in gradina Dumneavoastra.

ATENTIE: cand achizitionati aceste aranajamente discutati in detaliu cu producatorul ce fel de flori doriti. Aranjamentele florale in acest fel au nevoi diferite, ca intreg. Astfel vor fi aranjamente florale ce au nevoie de mai multa umiditate sau lumina, de Ph al solului diferit, etc. Insa discutam ca ansamblu unitar si nu ca individualitate pe planta.

Un avantaj major acestor tipuri de aranjamente este versatilitatea. Plantate in containere care pot fi transportate pot usor sa schimbe designul gradinii, pot fi mutate si chiar pastrate peste iarna, in cazul in care discutam de plante perene. In plus nevoile de ingrijire sunt mai reduse, plus ingrasamintele ar trebui sa fie deja puse pentru tot anul de catre producator.

Pentru acest an noi am pregatit un numar crescut de aranjamente florale, astfel incat sa satisfacem toata cererea pe acest segment. Va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pentru orice intrebare.

Aranjamente florale de gradina – Cu buxus

Am creeat un capitol separat pentru buxus, gardul viu, ca planta esentiala pentru creearea unor aranjamente florale de gradina spectaculoase.

Buxusul este o planta foarte usor de ingrijit cu aspect deosebit, mai ales folosita pentru delimitari in gradina, insa este o planta care creste greu la inceput. Astfel buxusul este cel mai usor de inmultit prin butasi, insa are nevoie de cativa ani pentru asta, iar apoi de 3-5 ani sa creasca la un nivel satisfacator. Din aceasta cauza este si relativ scump ca planta adulta, mai ales ca este nevoie de multi butasi pentru realizarea aranjamentelor dorite.

Ce se poate face cu gardul viu in gradina? Ei bine va lasam pe Dumneavoastra sa decideti in urma vizionarii acestor fotografii, realizate de noi personal in vestita gradina Villandry, din curtea castelului cu acelasi nume, o splendoare baroca de sute de ani, de pe Valea Loarei din Franta. Credem ca nu au rost cuvintele. Imaginatia, matematica cu geometria, produce efecte exceptionale.

Aranjamente florale de gradina – Flori curgatoare

In cazul in care nu aveti suficienta gradina, sau aceasta este betonata sau pavata, sau transformata in terasa, sau pur si simplu nu doriti sa alocati atat timp pentru ingrijriea unor aranjamente florale de gradina complicate, ei bine ghivecele cu flori curgatoare au loc practic oriunde.

Pe un suport special in mijlocul gazonului, langa alei, pe terase, sub stresinile acoperisurilor, etc… orice loc este accesibil acestor aranjamente florale.

Ele sunt practic aranjamente florale de gradina gata pregatite, in containere, continand flori curgatoare.

ATENTIE: nu uitati sa intrebati producatorul de nevoile fiecarui aranjament in parte. Nevoie de apa, lumina, ingrasaminte, astfel incat sa fiti siguri ca alegeti ceea ce va place si se incadreaza in nevoile Dumneavoastra.

Aranjamente florale de gradina – Primavara

Cand spunem primavara, spunem primavara devreme, adica lunile Martie si Aprilie.

In Romania, dat fiind ca avem un climat temperat, suntem destul de norocosi, astfel ca se pot creea aranjamente florale chiar si dintr-o singura planta care sa produca flori din primavara pana in toamna tarziu (de exemplu muscata este una din cele mai populare astfel de plante). Deci pentru noi “Primavara” reprezinta chiar prima perioada de dupa iarna.

Aici posibilitatile sunt complet nelimitate si tin doar de buget. Plantele bulboase sunt cele mai cautate. Va recomandam cu tarie sa va jucati cat mai mult in straturile sau ghivecele special amenajate insa mai ales respectati regulile de inmultire, astfel incat sa aveti bulbi si in anii urmatori si sa reusiti sa scadeti costurile cu aceste tipuri de aranjamente florale de gradina, ba chiar sa le aduceti la nivelul in care va bazati doar pe propria munca si fara achizitii.

Din pacate, acest tip de aranjamente necesita relativ multa munca pentru intretine, in cazul in care doriti ca bulbii sa produca flori multi ani dupa plantare.

Totodata nu uitati ca acest tip de flori nu au florescenta decat cateva saptamani, maxim 6-8, si apoi se ofilesc, deci implicit aveti nevoie sa realizati un aranjament floral de gradina din celelalte tipuri descrie mai sus, care sa tina din primavara pana toamna tarziu.

Cam acestea au fost informatiile despre aranjamente florale de gradina si speram ca am reusit sa va creionam cat de cat o idee despre ce aveti de facut.

Oricum, va asteptam oricand cu intrebari si va garantam ca va raspundem cu mult drag,

Echipa Sera de Flori Camelia’s

#AranjamenteFlorale #Florideprimavara #FlorideVara #Floridetoamna

1.770 afișări1 comentariu

Postări conexe

Afișează-le pe toate