Caută
  • Dan Valentin VASILE

Flori de Primavara - Sfaturi, Imagini, Denumiri

Actualizată în: 12 sept. 2021


Iata mai jos o enumerare detaliata a tuturor tipurilor de flori de primavara, pe denumiri, imagini de calitate, lista acestora si cateva sfaturi de ingrijire cu link-uri pentru detalii mult mai complexe. Am incercat sa creeam acest material pentru toti iubitorii de flori si va asiguram ca il vom actualiza permanent cu noi informatii.

flori-de-primavara

Multa lume face o confuzie majora atunci cand face referire la florile primaverii. Astfel, ca sa stabiliti cu exactitate ce va intereseaza, trebuie sa raspundeti la trei intrebari fundamentale: Ce flori infloresc primavara, Ce flori se planteaza primavara, Care sunt florile de primavara. Fiecare din aceste intrebari are raspuns diferit, asa ca am detaliat mai departe raspunsurile noastre:


Ce flori infloresc primavara?

Ei bine, iata mai jos cele mai populare flori de primavara:


Ghiocei - stiintific Galanthus Nivalis

Ghiocei-flori-primavara

Cine nu stie de "Vestitorul primaverii", banalul Ghiocel, dar atat de iubit si intalnit in paduri, primavara devreme. Ghioceii pot fi gasiti in gradini, paduri, dar pot fi crescuti si in ghivece si jardiniere. Plantarea se face prin bulbi si se face toamna.

Sunt minunati rasfirati la intamplare pe langa copaci si pomi, sau in straturi amenajate.

Din pacate ghioceii nu rezista foarte mult, mai ales daca vremea devina calda.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Ghiocei

Branduse - stiintific Colchicum

branduse-flori-primavara

Usor de recunoscut dupa culoare si desimea in care cresc, Brandusele apar aproape odata cu ghioceii, inclusiv sub zapada. Putini stiu ca sunt sute de specii de branduse, iar Sofranul, atat de cautat in bucatariile gospodinelor, se extrage dintr-o specie de Brandusa. Se inmulteste prin bulbi sau seminte, poate fi crescuta atat in gradina cat si in ghivece sau jardiniere. Din pacate nu rezista mult daca temperatura exterioare creste

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Branduse

Viorele - stiintific Scilla

viorele-toporasi-flori-primavara

Viorelele fac parte din flora spontana, fiind cunoascute mai popular ca Toporasi. Infloresc de doua ori pe an, primavara devreme si mai tarziu in vara, pentru a doua oara. Se inmultesc prin stoloni, si se folosesc si in retetele culinare. Pentru unii se obtine o bautura energizanta si totodata se poate folosi si pentru extragere de esente si uleiuri parfumate.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Viorele

Primula - stiintific Primula

primule-flori-primavara

Primula a devenit din ce in ce mai populara, mai ales datorita coloraturii diversificate in care o gasim. Din lista noastra, Primula este mai degraba din lista flori de primavara la ghiveci. Gasiti ghivecele la orice florarie sau chiosc cu flori, asezate pe jos, direct in frig. Totusi aveti grija ca nu-i place temperatura de inghet si nici mai mare de 15-18 grade. Asa ca adusa in casa aveti mare atentie cu ea.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Primule

Narcise - stiintific Narcissus

narcise-flori-primavara

Ah...preferatele noastre, Narcisele. Suntem partinitori, recunoastem, insa va asiguram ca acestea sunt pur flori de primavara, inflorind cam in aceeasi perioada cu lalele si zambilele. Puteti obtine straturi exceptionale doar din aceste flori, sau in combinatie cu altele. Se pot creste fara probleme in ghivece sau jardiniere, afara sau in casa. Sunt zeci de tipuri, forme si culori (hibrizi), asa ca aveti de unde alege.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Narcise

Zambile - stiintific Hyacinthus Orientalis

zambile-flori-primavara

Mov, albe, galbene, roz si zeci de nuante din aceste culori, Zambilele sunt cu siguranta regine in lista florilor de primavara. Plantate inca de toamna, prin bulbi, acestea infloresc printre primele flori, durand destul de mult (2-4 saptamani, functie de temperatura exterioara). Poti fi recoltate si folosite ca flori taiate, fiind cele mai populare pentru Sarbatorile de 1 si 8 Martie, si totodata se pot folosi in buchete de flori de primavara pentru evenimente.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Zambile

Lalele - stiintific Tulipa

lalele-flori-primavara

Cu greu ne-am hotarat sa decidem intre Zambile si Lale pentru a proclama regina florilor de primavara. Ei bine lalelele sunt extrem de populare, insa pot fi gasite o perioada relativ lunga de timp, inclisiv vara devreme sau toamna. Plantate in gradina, toamna tarziu, inainte de inghet, acestea infloresc primavara, imediat dupa zambile sau impreuna cu acestea. In sute de forme, marimi si culori, lalelele sunt flori de primavara ieftine si usor de intretinut. Perfecte in strat, in ghivece sau jardiniere, va vor bucura cu siguranta ochii.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Lalele

Frezie - stiintific Freesia

frezie-flori-primavara

Freziile sunt la mare cautare cu zambile si lalele. Inmultirea este aproape identica, prin bulbi. Plantarea se face toamna si inflorirea este primavara, imediat cand temperaturile exterioare incep sa treaca de 10-15 grade. Desi o planta suava, cu aspect fragil, frezia este o planta foarte rezistenta. Costurile de ingrijire si inmultire sunt mici. Se gaseste in zeci de forme, culori si nuante.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Frezie

Anemone - stiintific Ranunculaceae

Anemone-flori-primavara

Aveti grija ce specie de Anemone cumparati pentru a avea o anemona din lista florilor de primavara. Exista specii care infloresc vara. Oricum, se pot dezvolta bine in gradina sau in ghivece, insa iarna sunt putin mai pretentioase de pastrat. Tuberculii din care cresc si se inmultesc, ar fi bine sa fie dezgropati si pastrati la loc uscat si intunecat, pentru a fi siguri ca aveti in primavara.

Cititi toate detaliile pe linkul alaturat >>> sfaturi, inmultire, ingrijire Anemone

Ce flori se planteaza primavara?

O intrebare buna, chiar excelenta, pentru care promitem ca vom pregati un articol mai detaliat. Totusi, acum, va putem spune ca datorita climatului temperat din Romania, practic cam toate florile se pot planta primavara (inclusiv cele din bulbi, daca acestia au fost fortati in temperaturi joase). Deosebirea o face perioada de inflorire a acestora si perioada in care poate pastra floarea.

Astfel, daca florile de primavara enumerate mai sus, sunt flori care infloresc chiar in primele luni ale anului, acestea nu au durata de viata a florilor prea lunga (in cele mai bune cazuri 4 saptamani).

Noi includem in flori de primavara, flori care incep inflorirea inca din Martie si pot avea flori pana tarziu in toamna. Aici enumeram ca exemplu muscatele, insa si multe alte flori din categoria flori primavara-vara.

Flori de primavara - denumiri

Pentru a va usura munca de cautare si cercetare, sau pur si simplu pentru cei curiosi, am intocmit mai jos o lista cu flori de primavara pe denumiri, inclusiv denumirile stiintifice. Pentru mai multe detalii legate de florile primaverii, am atasat la fiecare un link. Nu trebuie decat sa faceti click pe acestea si veti fi redirectionati catre paginile respective.

- primavara devreme -

Ghiocei (Galanthus Nivalis)

Branduse (Colchicum)

Viorele (Scilla)

Primula (Primula)

Narcise (Narcissus)

Zambile (Hyacinthus Orientalis)

Lalele (Tulipa)

Frezie (Freesia)

Anemone (Ranunculaceae)

- primavara - vara -

Muscate (Pelargonium)

Begonii (Begonia)

Sporul Casei (Impatiens)

Petunii (Petunia)

Imagini cu flori de primavara

Asa cum am promis, iata mai jos cele mai frumoase flori de primavara ale caror imagini se gaseste in colectia noastra. Speram sa va placa si va promitem ca vom actualiza permanent aceasta colectie.

In concluzie, dragii nostrii, flori de primavara pot fi considerat multe, insa credem ca cele cu adevarat din aceasta categorie sunt cele ce infloresc primavara devreme, majoritatea fiind flori de primavara din bulbi.

Asa cum am promis, vom actualiza acest articol cat mai des posibil, si va rugam sa nu ezitati sa ne scrieti direct pentru orice informatie detaliata.

Cu drag,

Echipa Sera de Flori Camelia's

#Florideprimavara #BulbiFlori

43.121 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate