Caută
  • Dan Valentin VASILE

Leandru – Ingrijire, Inmultire, Boli

Actualizată în: 20 Nov. 2020


Despre leandru, planta, leandru ingrijire iarna sau vara, ingrijire leandru in cazul bolilor si daunatorilor, tunderea acestuia si multe altele, mai jos intr-un ghid complet condensat, care sa va ajute cat mai mult, pentru cresterea acestei plante minunate.

Speram sa va fim de folos cat mai mult.

leandru-ingrijire-roz

Leandru - Ingrijire

Leandrul este o planta usor de intretinut si crescut care nu are nevoie de multe elemente pentru o dezvoltare sanatoasa. Retineti doar principalele activitati obligatorii pentru fiecare sezon in parte si va garantam ca planta voastra va fi minunata.

Leandru – Ingrijire primavara si vara

Pornim la drum in ghidul nostru de ingrijire leandru, in ordinea sezoanelor, insa functie de momentul citirii acestui articol, treceti direct la capitolele respective, urmand sa reveniti ulterior la celelalte.

Leandrul ingrijire primavara

Primavara, leandrul trebuie scos din starea de repaus (in cazul in care a fost depozitat in incaperi reci) si adus la temperaturi normale (16-20 grade). Adaugati fertilizant cu eliberare controlata, intr-o formula echilibrata ( N-P-K-ul sa fie in proportii egale), pentru 5-6 luni, sau daca nu gasiti din acest fel, puneti ingrasamant lichid universal de flori, odata la 2-3 saptamani, pe toata perioada cat are flori. Ciupiti apoi varfurile ramurilor (vedeti capitolul cu taierea leandrului), in cazul in care doriti si incepeti udarea regulata.

Pe timpul primaverii si verii, leandrul poate sta foarte bine pe balcon, terase sau gradina, fiind iubitor de soare. Folositi ghivece solide, cu pereti grosi, astfel incat soarele sa nu incinga capilarele radacinilor si chiar sa le fiarba, datorita temperaturilor ridicate.

Cand se scoate leandrul afara?

leandru-ingrijire

Leandrul se scoate afara cand temperatura medie noaptea a depasit 12-13 grade (poate fi si mai devreme, insa ii va intarzia inflorirea), deci undeva dupa luna Mai pana in luna Octombrie, daca locuiti in Romania.

leandru-ingrijire-alb

Leandrul - Ingrijire vara

Ingrijirea leandrului vara este simpla si nu necesita cunostinte prea avansate. Este perioada in care leandrul produce cele mai multe flori. Udati regulat, insa nu exagerati, fertilizati regulat, daca nu ati adaugat ingrasamant cu eliberare controlata pentru o perioada mai mare, curatati frunzele ofilite, faceti tratamentele preventive pentru boli si daunatori si...bucurati-va de frumusetea lui.

Leandru – Ingrijire Toamna

Ingrijrea leandrului toamna necesita mai multe operatiuni:

1 - Taierea leandrului

2 - Schimbarea ghiveciului

3- Aducerea la adapost